AUTEURSBIOGRAFIE

Valentijn Ringelberg (1990) werd geboren in Breda, maar verhuisde al kort daarna naar het Noord-Hollandse Alkmaar. In zijn leven heeft hij veel verschillende baantjes gehad, van achter de computer als digital designer tot voor de klas als lesassistent in de Nederlandse taal. Toch heeft zijn hart altijd bij het schrijven van boeken gelegen.

Zijn liefde voor verhalen begon al op jonge leeftijd. Als kleine jongen speelde hij ze uit met speelgoeddiertjes en knuffels, daarna begon hij ze uit te werken op een oude typmachine en in zijn tienerjaren schreef hij korte Engelstalige verhalen en gamescripts. Hij maakte de overstap naar Nederlandse fictie toen hij zijn eerste jeugdroman schreef in 2011.

Valentijn identificeert zich als een echte boekenwurm en in de afgelopen jaren is zijn collectie boeken gemakkelijk verdrievoudigd. Gemiddeld leest hij zo’n 10 tot 15 boeken per maand en vindt overal wel een momentje om een nieuw hoofdstuk te verslinden. Thuis op de bank, tijdens het sporten met een luisterboek op of in de tattooshop van zijn vriend Thomas. Waar Valentijn gaat, volgt een tas vol boeken.

Het eerste deel in zijn Young Adult fantasyserie De Raad Van Vha’RymnVoorbij het Wederwoud – is zijn debuut en wordt opgevolgd door Hij Die Niet Bestaat, Als het duister roept en Eeuw van de Vhéi.